Skapa lusten

Det pedagogiska rummet är en stor del av barnens lärande på förskolan och därför vill vi på Tempus sprida inspiration på hur man med enkla medel kan skapa nya kreativa miljöer. Tillsammans med pedagogistan Martina Lundström bjuder vi nu på några bra grundmiljöer att utgå ifrån.

Testa ritverktyg

Olika ritverktyg är som olika språk. Låt barnen prova och känna hur de olika sorterna fungerar.

Upptäck med skuggor

Med hjälp av lampor och förstoringsverktyg får barnen upptäcka material på ett nytt sätt.

Rum i rummet

En vit vägg och en kub är en bra grund för att skapa nya rum i rummet. Dess kan enkelt förändras utifrån gruppens intressen.

Ösa och hälla

Skapa en sinnlig miljö för barn som gillar att ösa och hälla. Här får du tips på en miljö som dessutom stoppas in i ett sammanhang med odling.

Den fysiska miljön är den tredje pedagogen

Martina Lundström är pedagogisk rådgivare, legitimerad förskollärare, driver Pedagogerian i Piteå och är författare till flertalet böcker om hur man utvecklar pedagogiken utifrån barnens perspektiv. Martina brinner för att utveckla en pedagogik som talar med barnens röst och leds av professionella pedagoger som använder sitt pedagogiska ledarskap till att främja barnens perspektiv.

Tips på hur den pedagogiska miljön också kan stötta pedagogen

Sugen på ännu mer skaparglädje?

Tillsammans med ”Maker-entusiasten” Emma Ewadotter har vi tagit fram inspirationsmaterial till kreativa aktiviteter med utgångspunkt i samskapande och hållbarhet Vårt mål är att ni ska få mer pedagogisk tid med barnen och att tipsen från Emma ska utveckla nya tankar kring arbetet på förskolan.

Om Emma

Emma Ewadotter är konstpedagog och projektledare på Kulturverket i Umeå. Själv beskriver hon sig som pysselfanatiker och textilkonstnär. Emma brinner för att utveckla barns kreativitet, där samskapandet ofta är en grund.

Mer att inspireras av

Ett hus gör ingen stad
Läs mer om hur det går till
En pennas nya liv
Läs mer om hur det går till
Många kritor små...
Läs mer om hur det går till
Sanden blev till guld
Läs mer om hur det går till
Allt är guld som glimmar
Läs mer om hur det går till

Har du frågor?

Tempus är det marknadsledande systemet för resursplanering och schemaläggning inom förskola och fritids. Boka ett möte med oss så kan vi diskutera hur Tempus kan användas för din verksamhet.

Boka möte